J. van Emmerik (Jurre)
Planadviseur (jvanemmerik@planmaat.nl)

Ruim 10 jaar werk ik als planeconomisch adviseur aan uiteenlopende steden¬≠bouw¬≠kundige nieuwbouw- en herstructurerings¬≠vraagstukken. Tot oktober 2016 was ik werk­zaam bij de Gemeente Rotterdam. Sindsdien ben ik medior adviseur bij Planmaat.

In 2006 ben ik afgestudeerd aan de faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht, richting Planologie.
Ik heb als planeconoom in Rotterdam aan de meest uiteenlopende projecten gewerkt, zowel in de initiatieffase als in de voorbereiding en uitvoering. Ik heb in het verleden gewerkt voor grootstedelijke projecten als Dakpark Vierhavensstrip en Stadionpark. Ik heb ook een hele gebiedsportefeuille in beheer gehad, namelijk deelgemeente Hoogvliet.
In Rotterdam heb ik voornamelijk veel ervaring opgedaan en kennis vergaard van de wet- en regelgeving en ambtelijke processen, als het gaat om (complexe) gebiedsontwikkelingen en herstructureringsopgaven. Momenteel ben ik financieel adviseur voor een GEM in de gemeente Hardinxveld-Giessendam: De Blauwe Zoom. Ik verricht de financi√ęle begeleiding bij de uitvoering van de GEM en van een exploitatieplan voor dit project met ca. 700 woningen. In mijn rol als planeconoom streef ik een proactieve houding na. Ik probeer ook hier complexe materie op een grijpbare en begrijpelijke manier gepresenteerd te krijgen.

Met mijn vrouw Martine heb ik veel en ver gereisd, en dit proberen we met onze 2 zoons weer voort te zetten. Dichter bij huis probeer ik fit te blijven, door te gaan hardlopen of een enkele keer te gaan surfen (wind-/golf-). Ik ben ook al van jongs af aan met muziek bezig, en beheers dan ook het spelen van diverse koperblaasinstrumenten in een harmonieorkest.