Plex - ExploitatiemodelEen Planmaat exploitatiesysteem (Plex) is modulair opgebouwd, op basis van een flexibele Excel-systeemkern. Op basis van uw eisen, wensen en werkprocessen en onze ervaring met planeconomie, advisering en modelontwikkeling, ontwikkelen we gezamenlijk uw Plex-systeem. U krijgt de functionaliteit die u wenst, in het jasje dat u past.

Een Plex-systeem begint met de systeemkern. Deze kern bevat de rekenregels op basis waarvan de exploitatie doorgerekend wordt. U kunt gebruik maken van standaard rekenregels of wij kunnen de systeemkern aanpassen aan de rekenregels die u binnen uw organisatie hanteert. Desgewenst kunnen wij rekenregels inbouwen voor verschillende afdelingen of typen projecten.

Aan de systeemkern worden vervolgens een of meerdere modules gekoppeld, afhankelijk van de door u gewenste functionaliteit. Ook voor de modules geldt dat uw eisen en wensen leidend zijn. Zo kan de uitvoermodule volledig aangepast worden aan uw huisstijl en kan er onderscheid gemaakt worden in verschillende niveaus van informatievoorziening, voor bijvoorbeeld het projectteam, uw directie of de gemeenteraad.

Voorbeelden van modules zijn:
- In- en uitvoermodules
- Prijzenboek integratie
- Indexatie+ (extra indexatie mogelijkheden en jaarovergangen)
- Reken/teken modules (op basis van verschillende grafische pakketten)
- Fasering+ module (o.a. de fasering van posten koppelen)
- Gevoeligheids- en scenarioanalyses
- Risicoanalyses en Monte Carlo berekeningen
- Projecten combineren en samenvoegen
- Strategische besluitvorming en portefeuillebeheer

Mochten onze bestaande modulen niet toereikend zijn, dan maken wij de gewenste module op maat voor u.

Op deze pagina is een gratis basisversie van Plex in MS Excel te downloaden. Deze basisvariant bevat een kleine systeemkern met in- en uitvoer, bedoeld voor eenvoudige, kortlopende exploitatieberekeningen.