E.M.M. Mettes (Ellen)
Planadviseur (emettes@planmaat.nl)

In 1995 ben ik afgestudeerd in de richting Stedenbouwkunde aan faculteit Bouwkunde, TU Delft. Bij het afstuderen heb ik de keuze gemaakt om me niet te richten op ontwerp, maar op het planvormingsproces.
Via de vakgroep Bouwinformatica heb ik vanaf 1994 bij Adecs BV gewerkt tot ik met Patrick de stap heb gezet om Planmaat op te richten, onder meer om interessante projecten uit te voeren in een prettige werkomgeving.
Ik vind het een uitdaging om inhoudelijk in te gaan op ruimtelijke ordeningsvraagstukken en hecht daarbij veel waarde aan het gezamenlijk met opdrachtgevers komen een goed project. De open werkwijze en nuchtere instelling van Planmaat zijn hierbij een "must".

Momenteel houd ik mij bezig met het geven van planeconomische ondersteuning bij diverse projecten van de gemeente Haarlemmermeer (o.a. de A4 Zone) en bij Braassemerland, een herstructureringslocatie van glastuinbouwgebied naar een woningbouwlocatie gelegen aan het Braassemermeer. Verder heb ik o.a. geadviseerd bij de schaalsprong Almere en de bedrijvenlocatie De Run in Veldhoven.

Ik ben een fanatiek flipperaar en ga regelmatig naar cabaret en ander theater. Ik ben dol op katten en hou erg van lekker koken én eten. Daarom moet er ook worden gesport: baantjes zwemmen, squash en de Wii fit.