Tilburg

Veel professionals willen graag een model om op een snelle, leuke en overzichtelijke manier nieuwe gebiedsontwikkelingsprojecten financieel door te rekenen. Zo was ook de afdeling Vastgoed van de gemeente Tilburg op zoek naar een dergelijk instrument. Ze beschikten al over een programma voor financieel beheer van gebiedsontwikkelingsprojecten, maar ontbeerden de mogelijkheid om aan tafel met professionals van andere afdelingen (zoals projectleiders, stedenbouwkundigen, beleidsmedewerkers etc.) een echt reken- en tekenproces te organiseren. Plex, het grondexploitatiesysteem van Planmaat, biedt hiervoor uitstekende mogelijkheden. De gemeente Tilburg heeft Planmaat gevraagd om Plex te implementeren op de afdeling.

Plex is voor Planmaat zowel een product als een proces. Wij leveren het grondexploitatiesysteem Plex bestaande uit een rekenkern met diverse modules zoals een exploitatieplan, strategie, risicoanalyse, uitgebreide fasering, GIS en invoerhulp. We leveren echter ook een proces om de rekenkern met de gewenste modules optimaal aan te laten sluiten op de al bestaande processen. De gemeente Tilburg heeft bijvoorbeeld al een administratief systeem om grondexploitaties te beheren. Plex heeft dan ook uitvoerbladen gekregen met exact dezelfde opbouw. De gemeente Tilburg heeft daarnaast ook een standaard methodiek om te tekenen in GIS. De uitvoer uit GIS kan direct worden ingelezen in de Plex GIS-module. Maar het zit ook in kleine onderdelen, zoals de manier waarop bedragen netto contant worden gemaakt, of het toegevoegde Tilburgs prijzenboek. De gemeente Tilburg is dan ook erg tevreden over zowel het product, het proces, als de support achteraf.

Klinkt dit interessant en bent u zelf toevallig ook op zoek naar een slimmer systeem dan de standaard pakketten om grondexploitaties en haalbaarheidsstudies te maken? Dan kunt u hier de presentatie (in Powerpoint) over Plex downloaden. Of wilt u het eens testen? Een gratis Light versie van Plex is hier te downloaden.


Opdrachtgever: Gemeente Tilburg

Functie: flexibel grondexploitatiemodel bedoeld voor initiatief- tot uitvoerfase


Looptijd: 2011 - 2012

Terug naar projectenoverzicht